top of page
Търсене

Тенденции в подбора на персонал през 2023

Ето някои от интересните тенденции в подбора на ИТ персонал, които очакваме през 2023 година.

  1. Увеличаване на търсенето на специалисти в областта на изкуствен интелект, машинно обучение и голями данни.

  2. Нарастване на интереса към кандидати, които имат опит в работа с нови технологии и инструменти, като например блокчейн, IoT (интернет на нещата), разширена реалност (AR) и виртуална реалност (VR).

  3. Растящо търсене на кандидати, които имат гъвкавост и способност да се адаптират към бързо променящите се технологични изисквания.

  4. Фокус към кандидати с развити меки умения, като комуникационни умения, екипна работа, лидерство и способност за решаване на проблеми.

  5. Нарастване на популярността на дистанционната работа и виртуалните екипи, като следствие на променящите се работни условия, провокирани от COVID-19.

  6. Повишен фокус върху разнообразието в работната сила, като компаниите приемат политики за насърчаване на приобщаването и премахване на пристрастията при набирането на персонал.

  7. Поява на нови роли и специализации в технологиите, като киберсигурност, поверителност на данните и облачни изчисления, тъй като тези области продължават да нарастват по важност.

  8. Продължаващ растеж на gig-икономиката и работата на свободна практика, като компаниите разчитат повече на служители на договор и на свободни професии, за да заемат краткосрочни и базирани на проекти роли.

Тези тенденции в подбора на ИТ персонал може да бъдат само част от по-голяма картина, която ще се развива в бъдеще.5 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page